Bel mij op 06 - 533 211 31

Hoe is het met je?

Hoe is het met je? Leef jij je leven met bezieling en geluk?
Leef jij je eigen legende en kun jij straks als je terugkijkt op je leven zeggen dat je alles gedaan hebt wat je het allerliefste had willen doen? Of heb je dan spijt van dingen die je niet hebt gedaan en zou je de tijd willen terugdraaien?
Wil je leren hoe je weer in contact komt met je zielsverlangen? Hoe je afrekent met de innerlijke criticus die je klein houdt en je een leven laat leven waar geen plek is voor je eigen verlangen?
Ben je helemaal klaar met keurig in de pas lopen, met je leven leiden zoals het ‘hoort’? Dan ben je bij mij aan het juiste adres.
Maak kennis met de echte versie van jezelf met lichte én donkere kanten, en ga op reis naar je ziel, naar wie je werkelijk diep vanbinnen bent. Neem liefdevol afscheid van het verhaal dat je al jaren hebt verteld en ontdoe je van alle overbodige franje. Dán kun je gaan staan voor wie je werkelijk bent.

Leer hoe je weer in contact komt met je zielsverlangen

Veel mensen die ik tegenkom hebben dromen en als ze die met lichtjes in hun ogen met mij delen, sluiten ze daarna hun verhaal vaak af met: ‘Ach, het is maar een droom.’ Dat vind ik zo zonde, want dan blijft het een luchtkasteel. Ik ben ervan overtuigd dat je je dromen kunt leven. Dat je werkelijk alles kunt bereiken wat je maar wilt als je weet hoe je mindset werkt en welk verhaal jij aan jezelf en de wereld vertelt. Ben je je bewust van de woorden die je gebruikt? De intonatie? Je non-verbale communicatie?

“Leef de echte versie van
jezelf en wees trouw aan je eigen waarden”

Valkuilen

Ik weet het, het verhaal van het leven is niet altijd rozengeur en maneschijn. Soms zijn er gewoon perioden dat het niet gaat. Dat je het idee hebt dat je tegengehouden wordt en steeds maar niet toekomt aan het afronden of juist opstarten van iets. Ik spreek veel vrouwen die iets willen doen waar ze voldoening uit kunnen halen, want hoewel ze succesvol zijn, geven ze stuk voor stuk aan dat ze niet echt gelukkig zijn. Ik zie veel vrouwen die keihard werken, succesvol zijn, maar zich ook regelmatig afvragen, is dit het nou? Ik hoor ook veel verhalen van vrouwen die in de overgang zijn en die heen en weer geslingerd worden door hun emoties. Diep vanbinnen weten ze echter dat ze meer zijn dan hun emoties. Dat dit bij uitstek een periode is om te gaan staan voor wie ze werkelijk zijn.

Facebookfaçade

Door al die verhalen over de binnenkant merk ik zo’n contrast met de buitenkantverhalen. Ook merk ik dat er nog te weinig échte verhalen verteld worden. En dat vind ik jammer. Eén op de acht werknemers heeft last van burn-outklachten en de verwachting is dat dit alleen nog maar zal toenemen. Een van de oorzaken heeft te maken met de mate waarin werk vervulling geeft. De mate waarin je datgene kunt doen wat helemaal bij je past. Dat noem ik het leven van je potentieel. Ik ben ervan overtuigd dat vrouwen elkaar veel meer kunnen steunen. Dat ze op moeten houden met het wijzen naar elkaar. Het jaloerse gedrag mag buiten de deur gezet worden. Het is tijd dat we elkaar gaan helpen, já zeggen tegen wie we zijn en onszelf laten zien. Zodat we de verhalen gaan vertellen waar we trots op zijn. Zonder censuur!

Soulstorytelling

Verhalen vertellen, dat doen we de gehele dag door. Maar het delen van ons zielenverhaal, het laten zien wat diep vanbinnen leeft is echt iets anders. Dat durft niet iedereen, maar het is enorm bevrijdend als je woorden kunt vinden voor een episode uit je leven, een boek, een lezing, een theaterstuk of een film en dat gaat delen met anderen.

Be You Ti Ful

Als filmmaker weet ik als geen ander hoe moeilijk het is om jezelf te blijven als de ogen op jou gericht zijn en wat de meeste mensen doen als ze zenuwachtig zijn voordat ze het podium op gaan. Dat komt omdat we denken dat je iets niet mag laten zien, dat je afgeserveerd wordt als je trillende knieën zichtbaar zijn en als onvolwaardig wordt gezien als je verhaal er niet flitsend uitkomt. Daar komt die spreekangst vandaan. Ik weet hoe je ervan af kunt komen. En help je graag. Want ik vind het zonde als de mooiste verhalen binnensmonds blijven, als jij jezelf buitenspel zet en je authentieke manier van presenteren verdwijnt of niet tot volle wasdom komt.

Zonder franje

Dus wil je leren hoe je weer in contact komt met je zielsverlangen? Hoe je afrekent met de innerlijke criticus die je klein houdt en je een leven laat leven waar geen plek is voor je eigen verlangen? Ben je helemaal klaar met keurig in de pas lopen, met je leven leiden zoals het ‘hoort’? Dan ben je bij mij aan het juiste adres. Ga mee op reis naar je ziel, naar wie je werkelijk diep vanbinnen bent. Neem afscheid van het verhaal dat je al jaren hebt verteld en maak kennis met je échte verhaal. Ontdaan van alle franje. Met lichte en donkere kanten. Alles mag er zijn. Alleen dán kun je gaan staan voor wie je werkelijk bent.

Zoek jij je ook suf naar het klavertjevier?

Vind de beste versie van je verhaal met mijn programma's

Waar blijft jouw langspeelplaat hangen?

In deze gratis Skype sessie van 20 minuten laat ik je zien waar je jezelf gevangen houdt in een oud verhaal en kijken we naar de mogelijkheden die je hebt als je jezelf bevrijdt uit de loop.

Het werkt zo: ik bel je via Skype en jij vertelt een stukje van je verhaal waarin je vastloopt. Ik tune in op je energie en geef je terug wat ik zie, hoor en voel. Dat geeft direct inzicht in je situatie en positieve energie!

Circustent en pipowagen sessie

Kom weer in verbinding met je zielsverlangen, de bron, de kern van je bedrijf via een Skype gesprek. In 45 minuten krijg je de rode draad van je verhaal in je bedrijf weer te pakken en heb je een goede focus voor de volgende stap. Waarmee wil je je rugzak vullen en wat mag er voor eens en altijd uit? Waar wil je heen?

Het werkt zo: ik bel je via Skype en je vertelt me een stuk van je verhaal – waar je vastloopt, een volgende stap wilt zetten, of wat je anders wilt zien. Ik luister en koppel daarna helder terug wat ik hoor, voel en zie en geef je op deze wijze een nieuw perspectief op de situatie waar je direct mee aan de slag kunt gaan. Kort, krachtig en heel effectief!

Prijs: € 127,-.

Zuurstof- en skippybal avontuur

Ben je het zat om steeds opnieuw in dezelfde valkuil te stappen? Wil je voor eens en altijd afrekenen met een oud verhaal dat je belemmert te stralen met jouw talent, visie of uitvinding? Kies voor het zuurstof en skippybal avontuur! In zeven sessies van 60 minuten werk je aan je eigen verhaal. Kijk je naar de verschillende ingrediënten en oefen je met verschillende schrijf – en vertel stijlen. Wat past bij jou, waar houd je jezelf tegen, waar mag je wel wat krachtiger gaan staan en wat mag juist wat minder benadrukt worden? Iedere keer kom je wat dichterbij jouw eindresultaat en ervaar je wat het met je doet als je echt iets van jezelf in de wereld zet. Via creatieve oefeningen leer je jezelf op een andere manier kennen, gaat je hart weer sneller kloppen en komen de lichtjes weer terug in je ogen. Je start met het vertellen van je eigen verhaal. Dat nemen we als uitgangspunt. Maar pas op: ik val in slaap als het niet authentiek is. Als ik ook maar iets merk van een oude koe of een prutsloot gaat mijn slaapstand áán en krijg je van mij direct feedback op wat je doet. Ga het avontuur aan, breek met patronen die je niet meer dienen en zet nieuwe stappen. Op naar een Be You Ti Ful You en jouw authentieke verhaal!

Prijs: € 997,-

Vuurverhalen

Waar let je op als je een verhaal vertelt? Wat benadruk je en wat laat je juist weg? En wat valt je op bij de toespraken die je meemaakt? Zijn er verhalen die je bij zijn gebleven? En weet je waar dat door komt? Is er iets waar je je gigantisch aan ergerde, of juist door liet raken? Waar loop jij tegenaan als je een verhaal moet vertellen voor (veel) publiek? In de workshop leer je hoe je verhalen vertelt waarmee je een onuitwisbare indruk maakt. Verhalen die voorbij en …toen en toen en toen… gaan.

Waar is de ziel?
Storytelling is momenteel booming, wordt door vele merken ingezet, maar het valt mij op dat het vaak mooie verhalen zijn die niet helemaal, of soms zelfs helemaal niet door het bloed stromen van het bedrijf of de persoon die het verhaal mag vertellen. Het is mooi, maar het voelt meer als een jas en niet als iets wat werkelijk van binnen komt en naar buiten mag komen. Hier mist de ziel, de verbinding en de echte passie.

Wil je gebruik maken van je (verborgen) creativiteit en het reeds aanwezige verhaal geboren laten worden? Ga dan mee op reis en laat je verrassen door wat zich aandient en wat gedeeld mag worden. Ik ben benieuwd naar jouw verhaal. Naar jouw Soulstory.

Oefenen, oefenen, oefenen
Je schrijft, vertelt en oefent jouw verhaal in een groep van maximaal 12 personen. Het traject van vuurverhalen duurt 3 maanden en iedere twee weken kom je bij elkaar, deel je jouw proces en ga je aan de slag. Ervaringen deel je tijdens de bijeenkomsten en in de besloten Facebook groep. Na 3 maanden ben je klaar om je nieuwe verhaal te delen met de buitenwereld.

De vuurverhalen starten 2 keer per jaar:
1 mei 2017 en 1 september 2017.

Prijs € 647,-

Leer in 1 dag authentiek spreken

Spreek je regelmatig voor kleine of grote groepen?
En ben je steeds opnieuw zenuwachtig omdat iedereen naar je kijkt? Weet je niet goed hoe je een verhaal opbouwt zodat het blijft boeien? Heb je last van bibberende handen als je ook maar naar een microfoon kijkt? Met De kunst van authentiek spreken reken je voorgoed af met deze persoonlijke belemmeringen. Via creatieve oefeningen, schrijfopdrachten en interactie werk je aan je eigen presentatie, leer je hoe het ook kan en ervaar je dat presenteren gewoon LEUK kan zijn.

Ontdek hoe jouw persoonlijke verhaal inspiratiebron kan zijn voor een speech of presentatie

Iedereen heeft een verhaal dat verteld wil worden. In deze training leer je hoe je het publiek meeneemt, inspireert en verwondert met jouw verhaal, met het onderwerp waar jij alles van weet. Tijdens De kunst van authentiek spreken ontdek je de kracht van soulstorytelling voor je product of bedrijf. Je ondervindt hoe belangrijk authenticiteit is in je verhaal en zet jouw persoonlijke bagage in als inspiratiebron voor presentaties.

Durf jij het aan?
Tijdens De kunst van authentiek spreken leer je hoe je contact maakt met jezelf, je bron en je publiek. Je gaat aan de slag met je eigen verhaal en krijgt feedback zodat je zelfverzekerd het podium op kunt klimmen. Ben je klaar om te stralen in de spotlight?

Wanneer kun je van start?
Op 15 maart en 19 april in Eindhoven. De training start om 9.30 uur en duurt tot 16.00 uur. De prijs is inclusief koffie, thee en een lunch.

Prijs: € 297,-

Eventbrite - Leer in 1 dag authentiek spreken

Ademloos

Ik heb mezelf jarenlang ingehouden. Ik durfde de onbedwingbare neiging om plezier te maken en mijn intuïtie te volgen niet in te zetten in mijn werk als coach, communicatieadviseur en filmmaker. De hele dag hield ik mijn adem in, zorgde ik voor een strakke buik en gecontroleerde uitstraling. Die manier van leven heb ik ontwikkeld toen ik puber was. Van mijn vader hoorde dat ik serieus moest zijn en me moest inhouden. En gek genoeg was dat het ritme dat me goed paste. Daar ontmoette ik mensen in, bouwde ik mijn relaties op en wist ik me supergoed te richten naar de behoeften van anderen. Wat nodig was kon ik haarfijn aanvoelen en daar stemde ik mijn leven op af. Ik was behoorlijk succesvol in mijn werk, maar recht evenredig ongelukkig met mezelf en in mijn relaties. Ik zag dat ik mezelf continu aan het tegenhouden was. Dat ik niet meer straalde en mijn kleur en authentieke zelf verloor. Dat ik steeds geforceerd een plaatje aan het leven was, dat allang verkleurd en niet vruchtbaar meer was. Toen was ik het zat.

Geluk van binnenuit ervaren

Geluk is vaak het onderwerp in mijn werk en ik besloot om eerst vooral zelf gelukkig te zijn. Dat leerde ik door steeds meer dingen te doen die mij gelukkig maken in plaats van me over te geven aan de ander. Door aan yoga te doen, naar muziek te luisteren, veel buiten te zijn en op blote voeten te lopen. In de gaten te krijgen dat mijn innerlijke criticus me elke dag in mootjes hakte. En me vooral te focussen op wat wél lukte en goed stroomde. Het boek van Hannah Cuppen, Liefdesbang, was een grote herkenning voor me. In dat boek legt ze uit hoe geliefden in relatie gaan, hoe het proces van bindingsangst en verlatingsangst werkt en die mechanismen herkende ik bij mezelf, maar ook bij mensen om me heen. Niet alleen in liefdesrelaties, maar ook in zakelijke relaties draait het steeds om het uitspreken van je eigen waarheid. Jouw waarheid en niet dé waarheid. Want die bestaat niet. Alles wat is, is een interpretatie van wat wij ervan maken, en die is eenvoudig weg, voor iedereen anders. Herkenning dus en het gevoel dat wat ik wil en voel, niet gek is. Maar helemaal mij is en bij me past. En dat er helemaal geen sprake hoeft te zijn van ‘als je serieus genomen wilt worden, moet je je aanpassen aan een ander, ten kosten van jezelf.’
Nee, het is niet dat ik daar nu helemaal geen last meer van heb, maar ik heb nu veel sneller in de gaten waar ik mezelf verlaat en niet trouw ben aan mijn waarden. Ik heb me omringd met mensen die van me houden zoals ik ben, begeleid mensen naar het vertellen van authentieke verhalen waardoor ze weer gaan stralen, trouw mensen met elkaar en met zichzelf en woon samen met twee katten: Peter Pan, de grootste knuffelkat van de wereld en kleine knorrende, avontuurlijke Chica Coco Chanel.

Presence

Ik zie om me heen zoveel mensen die iets angstvallig vasthouden – hun werk, hun vrienden, hun relatie – en daar een hoge prijs voor moeten betalen. Heel vaak gaat het ten koste van hun gezondheid. Ik denk echt dat het anders kan. Dat je je eigenheid weer kunt terugvinden en daarmee daadwerkelijk iets kunt bijdragen aan de wereld. Door er simpelweg te zijn. En dan bedoel ik aanwezig te zijn in het nu. Die drijfveer laat me doen wat ik nu doe. Ik inspireer anderen om te leven vanuit hun essentie. Zodat ze weer in contact komen met hun zielsverlangen. Hoe? Dat kun je ervaren in de programma’s die ik aanbied. Wil je me leren kennen? Neem dan contact op. Dan gaan we samen in de speeltuin kennismaken. Ja, echt! Op de schommel en de glijbaan. Want daar vallen de maskers van je af en laat je me zien wie je écht bent.

Mijn passie

De verhalen van Clarissa Pinkola Estes uit De Ontembare Vrouw en De Dansende Grootmoeders raken mij omdat ze de ziel blootleggen en de enorme kracht van het vrouw-zijn beschrijven. En de teksten van Elizabeth Gilbert en Brené Brown inspireren me iedere keer weer opnieuw.

Mijn recept voor geluk?
De dag beginnen met yoga. Dat geeft me focus en kracht. En daarna koffie.

Ik geniet ervan als ik verhalen kan vertellen waarmee ik mensen kan verbinden. Met elkaar, hun bedrijf, een missie of zichzelf. Dat maakt mij enorm gelukkig en natuurlijk de anderen ook! Daarom heb ik ‘Trouwen voor een dag’ neergezet, en omdat het verbinden van mensen en organisaties belangrijk is. Als mensen zich verbinden met hun why, als organisaties hun why gaan leven, dan gaat er van alles stralen. En worden het bedrijf en de mens enorm aantrekkelijk.
‘Trouwen voor een dag’ kun je inzetten op jubilea, als je bijvoorbeeld één, twee of nog veel meer jaren getrouwd bent, of als je jezelf trouw wilt beloven. Kijk op de speciale website ‘Trouwen voor een dag’, www.trouwenvooreendag.info

Ik ben overigens buitengewoon ambtenaar van de burgerlijke stand van de gemeente Eindhoven en mag mensen dus ook daadwerkelijk in het echt verbinden.

Testimonials

Alles mag er zijn ‘Als een onderwerp heftig en confronterend is mogen de loskomende emoties er ook zijn. Linde werkt zorgvuldig en met passie en heeft een geweldig gevoel voor humor. Ze heeft me laten zien dat alle emoties er mogen zijn bij het vertellen van mijn verhaal.’

Nina Blom, stichting StoMbP,

Kwetsbaar zijn ‘Wonderbaarlijk hoe snel en bijzonder Linde ‘plaatjes’ zag toen ik haar mijn verhaal vertelde. ‘Plaatjes’ die ze openhartig met me deelde en waar ze op doorvroeg. Er ontstond in no time een diepe, intense verbinding tussen ons waardoor ik mijn kwetsbaarheid durfde te tonen. Linde ‘las’ mijn gezicht en benoemde heel eerlijk welke veranderingen ze aan en in mij zag. Ook gaf ze praktische tips die mij echt gaan helpen, in het hier en nu. Diezelfde avond ontving ik mijn verhaal, door Linde geschreven, in mijn mailbox. Zo persoonlijk, zo raak en met verrassende wendingen, inzichten en doordenkers. Ik was ontroerd, heb het verhaal uitgeprint en in mijn dagboek geplakt zodat ik het kan teruglezen wanneer ik maar wil. En ik voel, diep van binnen, dat ik Lindes versie van mijn levensverhaal ooit ga gebruiken in het boek dat ik wil schrijven. “Jij hebt een gave, wat ben jij een prachtvrouw” zei ik dan ook tegen haar bij ons afscheid. Mijn dank is groot.’

Marije van den Bovenkamp,

Trouwen van hart tot hart Wij zinderen na van ons ‘Trouwen voor één dag’. Of – zoals je het ten slotte noemde – trouwen van hart tot hart. Je hebt ons diep getroffen en we zijn dankbaar voor wat we dankzij jou ervaren hebben. We zijn inderdaad getrouwd… Je hebt de woorden gesproken die tot nu vooral tussen ons beiden aanwezig waren. Ze jou horen uitspreken en er – in aanwezigheid van jullie als getuigen – met hart en ziel ja tegen zeggen, was trouwen met onszelf, elkaar en ‘het geheel’. Het ja was zo vol en de ervaring zo compleet… er is geen ander trouwen meer nodig… Dank je wel, we zijn er stil van…

Astrid en Henk,

Opnieuw geboren worden ‘Ik kreeg een persoonlijk verhaal van Linde kado, wat voor mij al een hele happening was. Zomaar iets kado krijgen. We spraken elkaar in Den Bosch en het was heerlijk weer. De volledige aandacht die zij voor me had was heel bijzonder en het duurde even voordat ik er van kon genieten, het kon toelaten. Al snel kreeg Linde beelden over hoe ze me zag, wat ze bij me zag. Het ene beeld bevestigde wat ik voelde, het andere beeld verwonderde, was raak. Er was ruimte om meer met het een dan met het ander te hebben. Het stuk waarin zij mij iets teruggaf, via haar verhaal, over mijn ouders en mijn gevoel daarbij was raak, pakkend. Omdat ik op dat moment in een stevig en pijnlijk proces zat rondom mijn ouders, heb ik het verhaal 1 x doorgelezen en toen laten liggen. Tot Linde me aan mijn jasje trok vanavond. Ik ben nu veel verder in mijn eigen proces dan toen en nu ik het verhaal nog een las, kon ik zien hoe mooi het is wat ze over me schreef. Een hele mooie boodschap waarin ik me erkend voel in wie ik ben. De rode loper ligt, schrijft Linde, ik hoef alleen maar te gaan lopen. En dan ben ik een tijdje terug al gaan doen en dat voelt erg goed! De mooiste zin van het verhaal vind ik wel de laatste:’Mensen komen naar je toe. Omdat zij opnieuw geboren willen worden.’ Dank Linde, dat is precies wat ik doe en waarvoor ik hier ben.’

Nadine Carter, Praktijk Inferno,

De essentie ‘Wat ik mooi vind aan het werken met Linde is dat ze de diepere laag weet te pakken en mij tot de essentie brengt van mijn verhaal. Ze laat de vragen ontstaan in het moment en dat geeft ruimte aan wat verteld kan worden. De manier waarop ze kijkt, aanwijzingen geeft, werkt en alles verwerkt, geeft ruimte aan de verhalen die aan de oppervlakte of juist wat meer verstopt zijn. Linde kan luisteren. En daarmee bedoel ik echt luisteren.’

Shanti Silos,

Mijn favoriete klanten?

Dat zijn vrouwelijke ondernemers die mooi werk doen, maar moeite hebben hun authentieke zelf voor het voetlicht te brengen. Dat zijn vrouwen die zich graag willen onderscheiden, maar die het lef nog niet hebben echt anders en dus zichzelf te zijn. Dat zijn vrouwen die op zoek zijn naar hun eigen authentieke verhaal van vlees en bloed, maar die de woorden nog niet hebben gevonden. Kortom het zijn vrouwen die weer in contact willen komen met hun zielsverlangen, vanuit hun essentie willen leven en liefhebben en die daar trouw aan willen zijn.

Durf jij de uitdaging aan?

Van buitenkant naar binnenkant verhalen

Ik heb 15 jaar business to business internet films gemaakt en werd steeds nieuwsgieriger naar de binnenkant verhalen van de mensen die ik sprak. Daarom maakte ik met eigen middelen een documentaire over geluk bij straat- en weeskinderen in Nepal en schreef daarna twee boeken. Kinderboek Gina en de rode vogel in 2012 en Moeders & Dochters in 2014. Voor Moeders & Dochters interviewde ik meer dan 30 vrouwen over hun moeder-dochterrelatie en dat was de opmaat naar mijn nieuwe bedrijf en de Soulstorytelling methode.  Momenteel schrijf ik een boek over de kracht van het persoonlijke verhaal.

“Je eigen legende waarmaken is de enige verplichting van de mens.
Als je echt iets wilt, spant het hele universum samen om ervoor te zorgen dat je je droom verwezenlijkt.”

Uit De Alchemist van Paulo Coelho.

Be You Ti Ful verhaal cadeau

Contact

Wil je meer weten of kennismaken?
Ik ontmoet je graag persoonlijk en het liefst in een speeltuin. Laat je me weten waar jouw favoriete speeltuin is? Dan praten we daar verder en drinken we een kopje koffie.

Bel me op 06 – 533 211 31 of stuur mij een berichtje