Bel mij op 06 - 533 211 31

Hoe is het met je?

Leef jij je leven met bezieling en geluk?
Leef jij je eigen legende en kun jij straks als je terugkijkt op je leven zeggen dat je alles gedaan hebt wat je het allerliefste had willen doen? Of heb je dan spijt van dingen die je niet hebt gedaan en zou je de tijd willen terugdraaien?
Alles wat je kunt en wie je bent draagt bij aan jouw unieke verhaal. Waarom je doet wat je doet komt ergens vandaan en het gaat erom dat die ingrediënten naar voren komen in je verhaal. Zodat je 100% Be You Ti Ful kunt zijn.

Wil je leren hoe je jouw persoonlijke verhaal vertelt? Dat dit unieke verhaal onlosmakelijk verbonden is met de business die je nu hebt? Wil je niet meer meedoen met de Facebook facade en laten zien wie je echt bent? Zodat je de mensen gaat aantrekken waar je business mee wilt doen en die echt bij je passen?
Ben je helemaal klaar met keurig in de pas lopen, met je leven leiden zoals het ‘hoort’? Dan ben je bij mij aan het juiste adres.

Maak kennis met de echte versie van jezelf met lichte én donkere kanten en ga op reis in je eigen verhaal. Neem liefdevol afscheid van alle overbodige franje en kies de woorden die wel bij je passen.
Wat er dan tevoorschijn komt is een Be You Ti Ful story
waar je helemaal jezelf kunt zijn.
Dan vertel je het verhaal van je legende.
Jouw Soulstory.

Leer hoe je in contact komt met je legende

Veel mensen die ik tegenkom hebben dromen en als ze die met lichtjes in hun ogen met mij delen, sluiten ze daarna hun verhaal vaak af met: ‘Ach, het is maar een droom.’ Dat vind ik zo zonde, want dan blijft het een luchtkasteel. Ik ben ervan overtuigd dat je je dromen kunt leven. Dat je werkelijk alles kunt bereiken wat je maar wilt als je weet hoe je mindset werkt en welk verhaal jij aan jezelf en de wereld vertelt. Ben je je bewust van de woorden die je gebruikt? De intonatie? Je non-verbale communicatie?

Vertel het verhaal van je legende
en wees trouw aan je eigen waarden

Valkuilen

Ik weet het, het verhaal van het leven is niet altijd rozengeur en maneschijn. Soms zijn er gewoon perioden dat het niet gaat. Dat je het idee hebt dat je tegengehouden wordt en steeds maar niet toekomt aan het afronden of juist opstarten van iets. Ik spreek veel mensen die iets willen doen waar ze voldoening uit kunnen halen, want hoewel ze succesvol zijn, geven ze stuk voor stuk aan dat ze niet echt gelukkig zijn. Ik zie veel mannen die keihard werken, succesvol zijn, maar zich ook regelmatig afvragen, is dit het nou? Ik hoor ook veel verhalen van vrouwen die in de overgang zijn en die heen en weer geslingerd worden door hun emoties. Diep vanbinnen weten ze echter dat ze meer zijn dan hun emoties. Dat dit bij uitstek een periode is om te gaan staan voor wie ze werkelijk zijn.

Facebookfaçade

Door al die verhalen over de binnenkant merk ik zo’n contrast met de buitenkantverhalen. Ook merk ik dat er nog te weinig échte verhalen verteld worden. En dat vind ik jammer. Eén op de acht werknemers heeft last van burn-outklachten en de verwachting is dat dit alleen nog maar zal toenemen. Een van de oorzaken heeft te maken met de mate waarin werk vervulling geeft. De mate waarin je datgene kunt doen wat helemaal bij je past. Dat noem ik het leven van je potentieel, je legende. Ik ben ervan overtuigd dat vrouwen elkaar veel meer kunnen steunen. Dat ze op moeten houden met het wijzen naar elkaar. Het jaloerse gedrag mag buiten de deur gezet worden. Het is tijd dat we elkaar gaan helpen, já zeggen tegen wie we zijn en onszelf laten zien. Zodat we de verhalen gaan vertellen waar we trots op zijn. Zonder censuur!

Soulstorytelling

Verhalen vertellen, dat doen we de gehele dag door. Maar het delen van ons zielenverhaal, het laten zien wat diep vanbinnen leeft is echt iets anders. Dat durft niet iedereen, maar het is enorm bevrijdend als je woorden kunt vinden voor een episode uit je leven, een boek, een lezing, een theaterstuk of een film en dat gaat delen met anderen. Dan komt er ruimte voor jouw legende.

Be You Ti Ful

Als filmmaker weet ik als geen ander hoe moeilijk het is om jezelf te blijven als de ogen op jou gericht zijn en wat de meeste mensen doen als ze zenuwachtig zijn voordat ze het podium op gaan. Dat komt omdat we denken dat je iets niet mag laten zien, dat je afgeserveerd wordt als je trillende knieën zichtbaar zijn en als onvolwaardig wordt gezien als je verhaal er niet flitsend uitkomt. Daar komt die spreekangst vandaan. Ik weet hoe je ervan af kunt komen. En help je graag. Want ik vind het zonde als de mooiste verhalen binnensmonds blijven, als jij jezelf buitenspel zet en je authentieke verhaal verdwijnt of niet tot volle wasdom komt.

Zonder franje

Dus wil je leren hoe je jouw persoonlijke verhaal vertelt? Hoe je in contact komt met je legende, afrekent met de innerlijke criticus die je klein houdt en je een leven laat leven waar geen plek is voor je eigen verlangen? Ben je helemaal klaar met keurig in de pas lopen, met je leven leiden zoals het ‘hoort’? Dan ben je bij mij aan het juiste adres. Ga mee op reis in je eigen verhaal, naar wie je werkelijk diep vanbinnen bent. Neem afscheid van het verhaal dat je al jaren hebt verteld en maak kennis met je échte verhaal. Ontdaan van alle franje. Met lichte en donkere kanten. Alles mag er zijn. Alleen dán kun je gaan staan voor wie je werkelijk bent.

Zoek je je suf naar de beste ingrediënten voor je verhaal?

Stap met behulp van een van mijn programma's met jouw persoonlijke verhaal naar voren!

Schrijf- en vertel retreat in Portugal

Als je aankomt in Sintra, is het net alsof je in een sprookje bent beland. Het staat er vol met prachtige kastelen, paleizen en landhuizen, omringd door de mooiste tuinen en parken. Het is dé perfecte plek voor het schrijven én vertellen van je verhaal.

11 – 16 maart 2018

Je dompelt je 5 dagen onder in inspirerende schrijf- en vertelworkshops, excursies naar prachtige paleizen, tuinen met eeuwenoude bomen en loopt over dezelfde weggetjes als J.K. Rowling en Hans Christiaan Andersen.

De retreat wordt gehouden op een bijzonder mooie plek waar je in alle stilte kunt schrijven. Je hebt een eigen luxe kamer en hoeft je niet druk te maken over restaurants of boodschappen want elke dag worden er 2 heerlijke vegetarische maaltijden voor ons bereid. De groep bestaat uit maximaal 8 personen. Elke ochtend is een inspirerende vertel- of schrijf workshop. In de middag ga je aan de slag met het schrijven van je verhaal, s’ avonds vertellen we verhalen.
Op een van de avonden neemt de Portugese gids Miguel Boim ons mee naar de bossen van Sintra en laat ons kennis maken met de geluiden en geuren van de natuur als het donker is.

Deze exclusieve retreat kost €1249,- en is inclusief:
* 5 inspirerende workshops.
* 2 individuele hoe schrijf en vertel ik mijn verhaal sessies.
* toegang tot Quinta da Regaleira, Palace de Pena en Monserrate Palace.
* nachtwandeling met gids.
* onbeperkt koffie en thee.
* 5 overnachtingen op basis van logies en ontbijt.

** De vlucht naar Lissabon en transfer van en naar de luchthaven zijn niet bij de prijs inbegrepen.

Wil je meer lezen; ga dan naar de pagina met alle informatie over de retreat.

De retreat gaat door bij minimaal 6 deelnemers.

Leef je legende. VIP dag

“Ik herinnerde welk verhaal vroeger als kind zo belangrijk voor me was en welk wereldbeeld ik daardoor van de wereld had gemaakt en snapte de terugkerende thema’s in mijn leven. Toen ik aan de slag ging met mijn legende had ik het heft weer in eigen handen en zag waar ik steeds opnieuw reageerde vanuit oude overtuigingen die niet eens van mij persoonlijk waren. Het was een bijzondere ervaring. Dankjewel! “

Tijdens deze VIP dag laat ik je zien waar je jezelf gevangen houdt in een oud verhaal en kijken we naar de mogelijkheden die je hebt als je jezelf bevrijdt uit de loop. Je krijgt belangrijke inzichten en voelt je als herboren als je je eigen legende gaat schrijven.

Het werkt zo: we spreken af op een plek waar jij graag komt en maken daar een wandeling, kano- of fietstocht. Onderweg gaan we in gesprek en neem je me mee naar belangrijke knooppunten in je leven. Op enkele plekken staan we (letterlijk) stil en krijg je een opdracht. Na de lunch ga je aan de slag met het schrijven van je legende en zul je steeds beter de connectie tussen gebeurtenissen, voorvallen en beslissingen in je leven in beeld krijgen. Ik tune in op je energie en geef je terug wat ik zie, hoor en voel. Dat geeft direct inzicht in je situatie en positieve energie. We werken met oeroude én nieuwe verhalen, gedichten, kunstuitingen, films, meditaties en de signalen van de natuur. Na deze VIP dag heb je je legende geschreven, heb je zicht op de plek waar je staat, waar je naar toe wilt en welke plek je eventueel wilt verlaten.

Prijs: € 897,- inclusief koffie, thee, lunch.

Vraag meer informatie aan via de mail.

In de bloei van je leven

Ben je het zat om steeds opnieuw in dezelfde valkuil te stappen? Wil je voor eens en altijd afrekenen met een oud verhaal dat je belemmert te stralen met jouw talent, visie of uitvinding? Kies voor ‘In de bloei van je leven’ In zeven sessies van 60 minuten werk je aan je eigen verhaal. Kijk je naar de verschillende ingrediënten en oefen je met verschillende schrijf – en vertel stijlen. Wat past bij jou, waar houd je jezelf tegen, waar mag je wel wat krachtiger gaan staan en wat mag juist wat minder benadrukt worden? Iedere keer kom je wat dichterbij jouw eindresultaat en ervaar je wat het met je doet als je echt iets van jezelf in de wereld zet. Via creatieve oefeningen leer je jezelf op een andere manier kennen, gaat je hart weer sneller kloppen en komen de lichtjes weer terug in je ogen. Je start met het vertellen van je eigen verhaal. Dat nemen we als uitgangspunt. Maar pas op: ik val in slaap als het niet authentiek is. Als ik ook maar iets merk van een oude koe of een prutsloot gaat mijn slaapstand áán en krijg je van mij direct feedback op wat je doet. Ga het avontuur aan, breek met patronen die je niet meer dienen en zet nieuwe stappen. Op naar een Be You Ti Ful You en jouw authentieke verhaal!

Prijs: € 997,-

Vraag meer informatie aan via de mail.

Yesterday is history, tomorrow is Mystery, today is a gift...

Leef de meest authentieke versie van jezelf: Be You Ti Ful!

Ademloos

Ik heb mezelf jarenlang ingehouden. Ik durfde de onbedwingbare neiging om plezier te maken en mijn intuïtie te volgen niet in te zetten in mijn werk als coach, communicatieadviseur en filmmaker. De hele dag hield ik mijn adem in, zorgde ik voor een strakke buik en gecontroleerde uitstraling. Die manier van leven heb ik ontwikkeld toen ik puber was. Van mijn vader hoorde dat ik serieus moest zijn en me moest inhouden. En gek genoeg was dat het ritme dat me goed paste. Daar ontmoette ik mensen in, bouwde ik mijn relaties op en wist ik me supergoed te richten naar de behoeften van anderen. Wat nodig was kon ik haarfijn aanvoelen en daar stemde ik mijn leven op af. Ik was behoorlijk succesvol in mijn werk, maar recht evenredig ongelukkig met mezelf en in mijn relaties. Ik zag dat ik mezelf continu aan het tegenhouden was. Dat ik niet meer straalde en mijn kleur en authentieke zelf verloor. Dat ik steeds opnieuw een bedacht rooskleurig verhaal aan het leven was, dat al lang verlept, achterhaald en niet vruchtbaar meer was. Ik kon op een gegeven moment mezelf niet meer verloochenen, verbrak relaties, stopte met projecten waar ik geen voldoening uit haalde en besloot alleen die dingen te doen waar ik direct een JA bij voelde.

Geluk van binnenuit ervaren

Geluk is vaak het onderwerp in mijn werk en ik besloot om eerst vooral zelf gelukkig te zijn. Dat leerde ik door steeds meer dingen te doen die mij gelukkig maken in plaats van me over te geven aan de ander. In de gaten te krijgen dat mijn innerlijke criticus me elke dag in nootjes wilde hakken en dat ik daar een stokje voor kon steken door bewust te zijn van mijn gedachten en mijn gevoelens. Door aan yoga te doen, de Lindy hop en Ecstatic te dansen, veel buiten te zijn en op blote voeten te lopen. En me vooral te focussen op wat wél lukt en goed stroomt. Het boek van Hannah Cuppen, Liefdesbang, was een grote herkenning voor me. In dat boek legt ze uit hoe geliefden in relatie gaan, hoe het proces van bindingsangst en verlatingsangst werkt en die mechanismen herkende ik bij mezelf, maar ook bij mensen om me heen. Niet alleen in liefdesrelaties, maar ook in zakelijke relaties draait het steeds om het uitspreken en leven van je eigen waarheid. Jouw waarheid en niet dé waarheid. Want die bestaat niet. Alles wat is, is een interpretatie van wat wij ervan maken, en is voor iedereen anders. Ik heb nu veel sneller in de gaten waar ik mezelf verlaat en niet trouw ben aan mijn waarden. Ik heb me omringd met mensen die van me houden zoals ik ben en ik leer dat het veel fijner is om anderen te bekrachtigen in plaats van jaloers op ze te zijn. Ik woon in Eindhoven samen met twee katten: Peter Pan, de grootste knuffelkat van de wereld en kleine knorrende, avontuurlijke Chica Coco Chanel.

Presence

Ik zie om me heen zoveel mensen die iets angstvallig vasthouden – hun werk, hun vrienden, hun relatie – en daar een hoge prijs voor moeten betalen. Heel vaak gaat het ten koste van hun gezondheid. Ik denk echt dat het anders kan. Dat je je eigenheid weer kunt terugvinden en daarmee daadwerkelijk iets kunt bijdragen aan de wereld. Door er simpelweg te zijn. En dan bedoel ik aanwezig te zijn in het nu. Die drijfveer laat me doen wat ik nu doe. Ik inspireer anderen om hun authentieke verhaal te vertellen en te leven vanuit hun essentie. Hoe? Dat kun je ervaren in de programma’s die ik aanbied. Wil je me leren kennen? Neem dan contact op. Dan gaan we samen in de speeltuin kennismaken. Ja, echt! Op de schommel en de glijbaan. Want daar vallen de maskers van je af en laat je me zien wie je écht bent.

Mijn passie

De verhalen van Clarissa Pinkola Estes uit De Ontembare Vrouw en De Dansende Grootmoeders raken mij omdat ze de ziel blootleggen en de enorme kracht van het vrouw-zijn beschrijven. De verhalen van Elizabeth Gilbert en Brené Brown inspireren me iedere keer weer opnieuw.

Mijn recept voor geluk?
De dag beginnen met yoga. Dat geeft me focus en kracht. En daarna koffie.

Ik geniet ervan als ik verhalen kan vertellen waarmee ik mensen kan verbinden. Met elkaar, hun bedrijf, een missie of zichzelf. Dat maakt mij enorm gelukkig en natuurlijk de anderen ook! Daarom heb ik ‘Trouwen voor een dag’ neergezet, en omdat het verbinden van mensen en organisaties belangrijk is. Als mensen zich verbinden met hun why, als organisaties hun why gaan leven, dan gaat er van alles stralen. En worden het bedrijf en de mens enorm aantrekkelijk.
‘Trouwen voor een dag’ kun je inzetten op jubilea, als je bijvoorbeeld één, twee of nog veel meer jaren getrouwd bent, of als je jezelf trouw wilt beloven. Kijk op de speciale website ‘Trouwen voor een dag’, www.trouwenvooreendag.info

Ik ben overigens buitengewoon ambtenaar van de burgerlijke stand van de gemeente Eindhoven en mag mensen dus ook daadwerkelijk in het echt verbinden.

Testimonials

Alles mag er zijn ‘Als een onderwerp heftig en confronterend is mogen de loskomende emoties er ook zijn. Linde werkt zorgvuldig en met passie en heeft een geweldig gevoel voor humor. Ze heeft me laten zien dat alle emoties er mogen zijn bij het vertellen van mijn verhaal.’

Nina Blom, stichting StoMbP,

Kwetsbaar zijn ‘Wonderbaarlijk hoe snel en bijzonder Linde ‘plaatjes’ zag toen ik haar mijn verhaal vertelde. ‘Plaatjes’ die ze openhartig met me deelde en waar ze op doorvroeg. Er ontstond in no time een diepe, intense verbinding tussen ons waardoor ik mijn kwetsbaarheid durfde te tonen. Linde ‘las’ mijn gezicht en benoemde heel eerlijk welke veranderingen ze aan en in mij zag. Ook gaf ze praktische tips die mij echt gaan helpen, in het hier en nu. Diezelfde avond ontving ik mijn verhaal, door Linde geschreven, in mijn mailbox. Zo persoonlijk, zo raak en met verrassende wendingen, inzichten en doordenkers. Ik was ontroerd, heb het verhaal uitgeprint en in mijn dagboek geplakt zodat ik het kan teruglezen wanneer ik maar wil. En ik voel, diep van binnen, dat ik Lindes versie van mijn levensverhaal ooit ga gebruiken in het boek dat ik wil schrijven. “Jij hebt een gave, wat ben jij een prachtvrouw” zei ik dan ook tegen haar bij ons afscheid. Mijn dank is groot.’

Marije van den Bovenkamp,

Trouwen van hart tot hart Wij zinderen na van ons ‘Trouwen voor één dag’. Of – zoals je het ten slotte noemde – trouwen van hart tot hart. Je hebt ons diep getroffen en we zijn dankbaar voor wat we dankzij jou ervaren hebben. We zijn inderdaad getrouwd… Je hebt de woorden gesproken die tot nu vooral tussen ons beiden aanwezig waren. Ze jou horen uitspreken en er – in aanwezigheid van jullie als getuigen – met hart en ziel ja tegen zeggen, was trouwen met onszelf, elkaar en ‘het geheel’. Het ja was zo vol en de ervaring zo compleet… er is geen ander trouwen meer nodig… Dank je wel, we zijn er stil van…

Astrid en Henk,

Opnieuw geboren worden ‘Ik kreeg een persoonlijk verhaal van Linde kado, wat voor mij al een hele happening was. Zomaar iets kado krijgen. We spraken elkaar in Den Bosch en het was heerlijk weer. De volledige aandacht die zij voor me had was heel bijzonder en het duurde even voordat ik er van kon genieten, het kon toelaten. Al snel kreeg Linde beelden over hoe ze me zag, wat ze bij me zag. Het ene beeld bevestigde wat ik voelde, het andere beeld verwonderde, was raak. Er was ruimte om meer met het een dan met het ander te hebben. Het stuk waarin zij mij iets teruggaf, via haar verhaal, over mijn ouders en mijn gevoel daarbij was raak, pakkend. Omdat ik op dat moment in een stevig en pijnlijk proces zat rondom mijn ouders, heb ik het verhaal 1 x doorgelezen en toen laten liggen. Tot Linde me aan mijn jasje trok vanavond. Ik ben nu veel verder in mijn eigen proces dan toen en nu ik het verhaal nog een las, kon ik zien hoe mooi het is wat ze over me schreef. Een hele mooie boodschap waarin ik me erkend voel in wie ik ben. De rode loper ligt, schrijft Linde, ik hoef alleen maar te gaan lopen. En dan ben ik een tijdje terug al gaan doen en dat voelt erg goed! De mooiste zin van het verhaal vind ik wel de laatste:’Mensen komen naar je toe. Omdat zij opnieuw geboren willen worden.’ Dank Linde, dat is precies wat ik doe en waarvoor ik hier ben.’

Nadine Carter, Praktijk Inferno,

De essentie ‘Wat ik mooi vind aan het werken met Linde is dat ze de diepere laag weet te pakken en mij tot de essentie brengt van mijn verhaal. Ze laat de vragen ontstaan in het moment en dat geeft ruimte aan wat verteld kan worden. De manier waarop ze kijkt, aanwijzingen geeft, werkt en alles verwerkt, geeft ruimte aan de verhalen die aan de oppervlakte of juist wat meer verstopt zijn. Linde kan luisteren. En daarmee bedoel ik echt luisteren.’

Shanti Silos,

Mijn favoriete klanten?

Dat zijn vrouwen en mannen die zich graag willen onderscheiden, maar het lef nog niet hebben om 100% zichzelf te laten zien. Dat ben jij als je op zoek bent naar je eigen authentieke verhaal van vlees en bloed.  Kortom het zijn mensen die hun unieke verhaal, hun passie en hun waarom op een krachtige manier willen communiceren met soulstorytelling.

Start nu met het vertellen van jouw unieke verhaal

Buitenkant en binnenkant verhalen

Ik heb 15 jaar business to business internet films gemaakt en werd steeds nieuwsgieriger naar de persoonlijke verhalen van de mensen die ik sprak als de camera uit was. Daarom ging ik op reis naar Nepal en maakte daar een documentaire over geluk bij straat- en weeskinderen en schreef twee boeken waarin het persoonlijke verhaal centraal staat. Kinderboek Gina en de rode vogel in 2012 en Moeders & Dochters in 2014. Voor Moeders & Dochters interviewde ik meer dan 30 vrouwen over hun moeder-dochterrelatie. Het was de start van Soulstories en de Soulstorytelling methode.  Momenteel schrijf ik een boek over de kracht van het persoonlijke verhaal.

“Je eigen legende waarmaken is de enige verplichting van de mens.
Als je echt iets wilt, spant het hele universum samen om ervoor te zorgen dat je je droom verwezenlijkt.”

Uit De Alchemist van Paulo Coelho.

Be You Ti Ful verhaal cadeau

Contact

Wil je meer weten of kennismaken?
Ik ontmoet je graag persoonlijk en het liefst in een speeltuin. Laat je me weten waar jouw favoriete speeltuin is? Dan praten we daar verder en drinken we een kopje koffie.

Bel me op 06 – 533 211 31 of stuur mij een berichtje