Bel mij op 06 – 533 211 31

De kracht van échte verhalen

Hoe is het met je? Leef jij je leven met bezieling en geluk?
Kun jij als directeur, manager of leider open communiceren wat je op je hart hebt en wat je het allerliefste zou willen bijdragen aan de wereld?
Durf jij jezelf te laten zien zoals je bent?
Een voorbeeld te zijn voor anderen?
Gewoon door jezelf te zijn?

Of probeer je een verhaal op te houden dat eigenlijk niet (meer) bij je past?
Waarin je je angst om te falen verstopt, jezelf overschreeuwt en
eigenlijk bang bent om business mis te lopen omdat je het anders wilt doen dan de rest? En waarin jouw authentieke verhaal niet verteld wordt.

Iedereen heeft een persoonlijke missie en dit unieke verhaal is onlosmakelijk verbonden met de manier waarop we naar de wereld kijken en onze business hebben opgebouwd.
Maar er moet zoveel, alles moet snel en moet tiptop in orde zijn.

Organisaties draaien door, maar zijn soms de verbinding met hun mensen en de missie kwijtgeraakt. Het verhaal is er nog wel, maar mist de bezieling, de passie, en de werkelijke boodschap.
Het verhaal mist het persoonlijke component waar anderen
juist op aan kunnen haken.

Wil je niet meer meedoen met die Facebook facade en laten zien wie je echt bent? Zodat je boordevol energie en ‘aanwezig in het moment’ je team en anderen kunt inspireren en een voorbeeld kunt zijn?
Maak kennis met de echte versie van jezelf met lichte én donkere kanten en ga op reis in je eigen verhaal. Neem liefdevol afscheid van alle overbodige franje en kies woorden die echt bij je passen.
Wat er dan tevoorschijn komt is een Be You Ti Ful story
waar je helemaal jezelf kunt zijn.
Dan vertel je het verhaal van je legende.
Jouw Soulstory.

Ontdek het verhaal van de ziel

We delen het liefst verhalen over succesvolle momenten. Wat we hebben gedaan, hebben bereikt en welke doelen nog meer op ons lijstje staan. Heel vaak voel ik dan ook een soort leegte, omdat niet álles verteld wordt. Het kwetsbare stuk hoor ik niet en non verbaal zie ik dat er iets verborgen blijft.

Met Soulstorytelling: the art and science of human witnessing, heb ik een methode ontwikkeld die de kracht van het delen van persoonlijke verhalen (in organisaties) laat zien en die meer verbinding tussen mensen in groepen tot stand brengt. Het is een ‘interview’ methode die het waarom van een organisatie en haar mensen blootlegt en gebruikt kan worden in het maken van films, podcasts, presentaties en geschreven verhalen. Als je iemand kunt zien voorbij ‘goed of fout’, als je bij elkaar aanwezig kunt zijn en alles er mag zijn, dan, ja dan kun je elkaar écht leren kennen.

Je kunt kiezen uit twee mogelijkheden:
* Een ontmoeting van een uur waarin ik je verhaal ‘lees’ en teruggeef waar je jouw unieke verhaal opnieuw kunt starten. Live of via Skype/Facetime € 99,-
* Storylines: een volle dag werken aan je verhaal
(van je business) € 699,-
Aan het einde van de dag heb je je eigen verhaal herschreven en geoefend en ben je klaar voor de volgende stap. Jouw verhaal op je website, podium, of in een boek. Het kan allemaal. Verwacht glasheldere inzichten en passie volle momenten. Jouw legende.
Jij doet toch ook het liefst zaken met mensen die echte verhalen vertellen?

Laat het beeld van hoe iets hoort los en ervaar de kracht van 'luisterend aanwezig zijn'

Valkuilen

Ik weet het, het verhaal van het leven is niet altijd rozengeur en maneschijn. Soms zijn er gewoon perioden dat het niet gaat. Dat je het idee hebt dat je tegengehouden wordt en steeds maar niet toekomt aan het afronden of juist opstarten van iets. Ik spreek veel mensen die iets willen doen waar ze voldoening uit kunnen halen, want hoewel ze succesvol zijn, geven ze stuk voor stuk aan dat ze niet echt gelukkig zijn. Ik zie veel mannen die keihard werken, succesvol zijn, maar zich ook regelmatig afvragen, is dit het nou? Ik hoor ook veel verhalen van vrouwen die in de overgang zijn en die heen en weer geslingerd worden door hun emoties. Diep vanbinnen weten ze echter dat ze meer zijn dan hun emoties. Dat dit bij uitstek een periode is om te gaan staan voor wie ze werkelijk zijn.

Facebookfaçade

Door al die verhalen over de binnenkant merk ik zo’n contrast met de buitenkantverhalen. Ook merk ik dat er nog te weinig échte verhalen verteld worden. En dat vind ik jammer. Eén op de acht werknemers heeft last van burn-outklachten en de verwachting is dat dit alleen nog maar zal toenemen. Een van de oorzaken heeft te maken met de mate waarin werk vervulling geeft. De mate waarin je datgene kunt doen wat helemaal bij je past. Dat noem ik het leven van je potentieel, je legende. Het is tijd dat we elkaar gaan helpen, já zeggen tegen wie we zijn en onszelf laten zien. Zodat we naar het verhaal van de ander kunnen luisteren zonder oordeel en echte verhalen gaan vertellen. Zonder censuur!

Soulstorytelling

Verhalen vertellen, dat doen we de gehele dag door. Maar het delen van ons zielenverhaal, het laten zien wat diep vanbinnen leeft is echt iets anders. Dat durft niet iedereen, maar het is enorm bevrijdend als je woorden kunt vinden voor een episode uit je leven en dat via een boek, lezing, theaterstuk of film gaat delen met anderen. Dan komt er ruimte voor jouw legende.

Be You Ti Ful

Als filmmaker weet ik als geen ander hoe moeilijk het is om jezelf te blijven als de ogen op jou gericht zijn en wat de meeste mensen doen als ze zenuwachtig zijn voordat ze het podium op gaan. Dat komt omdat we denken dat je iets niet mag laten zien, dat je afgeserveerd wordt als je trillende knieën zichtbaar zijn en als onvolwaardig wordt gezien als je verhaal er niet flitsend uitkomt. Daar komt die spreekangst vandaan. Ik weet hoe je ervan af kunt komen. En help je graag. Want ik vind het zonde als de mooiste verhalen binnensmonds blijven, als jij jezelf buitenspel zet en je authentieke verhaal verdwijnt of niet tot volle wasdom komt.

Zonder franje

Dus wil je leren hoe je jouw persoonlijke verhaal vertelt? Hoe je in contact komt met je legende, afrekent met de innerlijke criticus die je klein houdt en je een leven laat leven waar geen plek is voor je eigen verlangen? Ben je helemaal klaar met keurig in de pas lopen, met je leven leiden zoals het ‘hoort’? Dan ben je bij mij aan het juiste adres. Ga mee op reis in je eigen verhaal, naar wie je werkelijk diep vanbinnen bent. Neem afscheid van het verhaal dat je al jaren hebt verteld en maak kennis met je échte verhaal. Ontdaan van alle franje. Met lichte en donkere kanten. Alles mag er zijn. Alleen dán kun je gaan staan voor wie je werkelijk bent.

Yesterday is history, tomorrow is Mystery, today is a gift...

Leef de meest authentieke versie van jezelf: Be You Ti Ful!

Have a Be You Ti Ful day!

Elke dag begin ik mijn dag met deze woorden en geloof in een leven vanuit liefde, passie, kracht en compassie. We kunnen naar ons leven kijken en zien waarom dingen gebeuren of juist niet gebeuren. Zonder je schuldig of overdonderd te voelen door de gebeurtenis zelf. Ik observeer al heel lang het gedrag en de beweging van mensen. Hoe ze zichzelf laten zien en hoe ze bewegen ten opzichte van elkaar. Daarom koos ik ervoor om films te maken en zoveel mogelijk mensen te spreken over hun business, hun leven en hun visie. Ik wilde hun verhalen leren kennen, hun geheimen en momenten van geluk en verdriet. Maar het meest wilde ik weten wie zij ten diepste waren, als mens. Hoe ze omgingen met gebeurtenissen in hun leven en waarom zij kozen voor een gelukkig leven of juist een leven waarin steeds weer nieuwe uitdagingen verschenen. Dat deed ik niet om ze als goed of slecht te kunnen bestempelen, maar om hen echt te kunnen zien in hun meest pure vorm en verschijning. Meer en meer begreep ik dat het helemaal niet gaat om het behalen van nog meer diploma’s, overwinningen of medailles, maar om helemaal jezelf te zijn. Dat is waar de verbinding met anderen kan ontstaan en groeien. En dan heb ik het over de verbinding die je kunt hebben vanuit je hart. Met jezelf, je business, de mensen om je heen en met het leven. Mijn levenslessen waren groot. Ik groeide op in een gezin waar niet openlijk gesproken werd over de moeilijke stukken in het leven. Ik leerde ZON te zijn en wilde zoveel mogelijk anderen laten schijnen en het hen naar de zin maken. Omdat ik zoveel pijn en niet verbondenheid aantrof. Ik kreeg op een gegeven moment door dat ik een beeld ophield waar ikzelf niet aan kon voldoen. Dat ik mezelf niet durfde te zijn en een ster was in ‘keep up appearances’. Via via kwam ik in aanraking met opleidingsinstituut Phoenix en daar heb ik zoveel geleerd over professionele communicatie, familie opstellingen en NLP. Ik kan nu steeds meer zeggen dat ik me goed voel met mezelf en waar ik nu ben in mijn leven. Mijn dagelijkse yogaoefeningen en de verbinding met de natuur versterken dat gevoel. Ik weet nu dat ik het leven van anderen niet lichter kan maken en niet kan veranderen, maar ik weet wel dat ik een pure spiegel kan zijn voor hen. En ook hier geldt weer dat het niet gaat over goed of fout. Het gaat erom dat je elkaar kunt ontmoeten zoals je werkelijk bent. Zonder maskers en andere hulpbronnen. Hierdoor leef ik met een open hart, voel me gelukkig in mijn lijf en blijf elke dag nieuwsgierig. Ik weet veel over de kracht van woorden en heb een methode ontwikkeld waarin de kracht van het luisteren centraal staat. Met Soulstorytelling help ik anderen om te luisteren en te spreken vanuit het hart. En ik heb een favoriete quote uit het boekje ‘Le petit prince’: “here is my secret, a very simple secret: it is only with the heart that one can see rightly; what is essential is invisible to the eye.”

Have a Be You Ti Ful day!

Geluk van binnenuit ervaren

Geluk is vaak het onderwerp in mijn werk en ik besloot om eerst vooral zelf gelukkig te zijn. Dat leerde ik door steeds meer dingen te doen die mij gelukkig maken in plaats van me over te geven aan de ander. In de gaten te krijgen dat mijn innerlijke criticus me elke dag in nootjes wilde hakken en dat ik daar een stokje voor kon steken door bewust te zijn van mijn gedachten en mijn gevoelens. Door elke dag yoga te beoefenen, veel buiten te zijn en op blote voeten te lopen. En me vooral te focussen op wat wél lukt en goed stroomt. Niet alleen in liefdesrelaties, maar ook in zakelijke relaties draait het steeds om het uitspreken en leven van je eigen waarheid. Jouw waarheid en niet dé waarheid. Want die bestaat niet. Alles wat is, is een interpretatie van wat wij ervan maken, en is voor iedereen anders. Ik heb nu veel sneller in de gaten waar ik mezelf verlaat en niet trouw ben aan mijn waarden. Ik heb me omringd met mensen die van me houden zoals ik ben en ik leer dat het veel fijner is om anderen te bekrachtigen in plaats van jaloers op ze te zijn. Ik woon in Eindhoven samen met twee katten: Peter Pan, de grootste knuffelkat van de wereld en kleine knorrende, avontuurlijke Chica Coco Chanel.

Presence

Ik zie om me heen zoveel mensen die iets angstvallig vasthouden – hun werk, hun vrienden, hun relatie – en daar een hoge prijs voor moeten betalen. Heel vaak gaat het ten koste van hun gezondheid. Ik denk echt dat het anders kan. Dat je je eigenheid weer kunt terugvinden en daarmee daadwerkelijk iets kunt bijdragen aan de wereld. Door er simpelweg te zijn. En dan bedoel ik aanwezig te zijn in het nu. Die drijfveer laat me doen wat ik nu doe. Ik inspireer anderen om hun authentieke verhaal te vertellen en te leven vanuit hun essentie. Hoe? Dat kun je ervaren in de programma’s die ik aanbied. Wil je me leren kennen? Neem dan contact op. Dan gaan we samen in de speeltuin kennismaken. Ja, echt! Op de schommel en de glijbaan. Want daar vallen de maskers van je af en laat je me zien wie je écht bent.

Mijn passie

De verhalen van Clarissa Pinkola Estes uit De Ontembare Vrouw en De Dansende Grootmoeders raken mij omdat ze de ziel blootleggen en de enorme kracht van het mens-zijn beschrijven. De verhalen van Elizabeth Gilbert en Brené Brown inspireren me iedere keer weer opnieuw.

Mijn recept voor geluk?
De dag beginnen met yoga. Dat geeft me focus en kracht. En daarna koffie.

Ik denk dat geluk recht evenredig is met 100% jezelf zijn. Als je dat kunt, dan hoef je je immers voor niemand meer aan te passen en kun je vrijuit jezelf zijn en jezelf laten zien. Helaas is dat nog niet mainstream binnen organisaties en zijn nog steeds heel veel mensen bang om hun baan te verliezen en lopen daardoor op hun tenen, naast hun schoenen of zijn gewoon stil blijven staan. Ik denk dat dat echt niet de bedoeling van het leven is. Het leven is een groot avontuur waarin je leert steeds meer jezelf te accepteren in wie je bent en jezelf te laten zien. Maar soms vergeten we echter dat het ook belangrijk is dat we de ander zien zoals hij is. Dus zonder vooraannames en verwachtingen. Het valt me op dat zoveel mensen hun mening al klaar hebben voordat zij iemand echt hebben leren kennen. Er wordt zo weinig tijd genomen om elkaar echt te leren kennen. Er wordt zo weinig ruimte gegeven om de ander te laten zakken in zichzelf. Zodat hij kan laten zien wie hij is. Bovenstaande zaken hebben mij laten inzien dat het belangrijk is om echt aanwezig bij elkaar te kunnen zijn, in présence te zijn en ook echt te kunnen luisteren. Daarom ontwikkelde ik de Soulstorytelling methode die ervoor kan zorgen dat je leert luisteren naar jezelf én elkaar. Ik ben van mening dat als je dat kunt, je elkaar echt kunt ontmoeten, leren kennen en zien. En als iedereen zichzelf kan zijn, hoef je je ook niet meer te bewijzen, verantwoorden, veranderen te koste van jezelf. Ik denk dat dat geluk is. 

Testimonials

Alles mag er zijn ‘Als een onderwerp heftig en confronterend is mogen de loskomende emoties er ook zijn. Linde werkt zorgvuldig en met passie en heeft een geweldig gevoel voor humor. Ze heeft me laten zien dat alle emoties er mogen zijn bij het vertellen van mijn verhaal.’

Nina Blom, stichting StoMbP,

Kwetsbaar zijn ‘Wonderbaarlijk hoe snel en bijzonder Linde ‘plaatjes’ zag toen ik haar mijn verhaal vertelde. ‘Plaatjes’ die ze openhartig met me deelde en waar ze op doorvroeg. Er ontstond in no time een diepe, intense verbinding tussen ons waardoor ik mijn kwetsbaarheid durfde te tonen. Linde ‘las’ mijn gezicht en benoemde heel eerlijk welke veranderingen ze aan en in mij zag. Ook gaf ze praktische tips die mij echt gaan helpen, in het hier en nu. Diezelfde avond ontving ik mijn verhaal, door Linde geschreven, in mijn mailbox. Zo persoonlijk, zo raak en met verrassende wendingen, inzichten en doordenkers. Ik was ontroerd, heb het verhaal uitgeprint en in mijn dagboek geplakt zodat ik het kan teruglezen wanneer ik maar wil. En ik voel, diep van binnen, dat ik Lindes versie van mijn levensverhaal ooit ga gebruiken in het boek dat ik wil schrijven. “Jij hebt een gave, wat ben jij een prachtvrouw” zei ik dan ook tegen haar bij ons afscheid. Mijn dank is groot.’

Marije van den Bovenkamp,

Trouwen van hart tot hart Wij zinderen na van ons ‘Trouwen voor één dag’. Of – zoals je het ten slotte noemde – trouwen van hart tot hart. Je hebt ons diep getroffen en we zijn dankbaar voor wat we dankzij jou ervaren hebben. We zijn inderdaad getrouwd… Je hebt de woorden gesproken die tot nu vooral tussen ons beiden aanwezig waren. Ze jou horen uitspreken en er – in aanwezigheid van jullie als getuigen – met hart en ziel ja tegen zeggen, was trouwen met onszelf, elkaar en ‘het geheel’. Het ja was zo vol en de ervaring zo compleet… er is geen ander trouwen meer nodig… Dank je wel, we zijn er stil van…

Astrid en Henk,

Opnieuw geboren worden ‘Ik kreeg een persoonlijk verhaal van Linde kado, wat voor mij al een hele happening was. Zomaar iets kado krijgen. We spraken elkaar in Den Bosch en het was heerlijk weer. De volledige aandacht die zij voor me had was heel bijzonder en het duurde even voordat ik er van kon genieten, het kon toelaten. Al snel kreeg Linde beelden over hoe ze me zag, wat ze bij me zag. Het ene beeld bevestigde wat ik voelde, het andere beeld verwonderde, was raak. Er was ruimte om meer met het een dan met het ander te hebben. Het stuk waarin zij mij iets teruggaf, via haar verhaal, over mijn ouders en mijn gevoel daarbij was raak, pakkend. Omdat ik op dat moment in een stevig en pijnlijk proces zat rondom mijn ouders, heb ik het verhaal 1 x doorgelezen en toen laten liggen. Tot Linde me aan mijn jasje trok vanavond. Ik ben nu veel verder in mijn eigen proces dan toen en nu ik het verhaal nog een las, kon ik zien hoe mooi het is wat ze over me schreef. Een hele mooie boodschap waarin ik me erkend voel in wie ik ben. De rode loper ligt, schrijft Linde, ik hoef alleen maar te gaan lopen. En dan ben ik een tijdje terug al gaan doen en dat voelt erg goed! De mooiste zin van het verhaal vind ik wel de laatste:’Mensen komen naar je toe. Omdat zij opnieuw geboren willen worden.’ Dank Linde, dat is precies wat ik doe en waarvoor ik hier ben.’

Nadine Carter, Praktijk Inferno,

De essentie ‘Wat ik mooi vind aan het werken met Linde is dat ze de diepere laag weet te pakken en mij tot de essentie brengt van mijn verhaal. Ze laat de vragen ontstaan in het moment en dat geeft ruimte aan wat verteld kan worden. De manier waarop ze kijkt, aanwijzingen geeft, werkt en alles verwerkt, geeft ruimte aan de verhalen die aan de oppervlakte of juist wat meer verstopt zijn. Linde kan luisteren. En daarmee bedoel ik echt luisteren.’

Shanti Silos,

Mijn favoriete klanten?

Dat zijn mannen en vrouwen die hun blik op business, leiderschap en werkgeluk met de anderen willen onderzoeken en delen. Leiders die willen leren hoe ze hun persoonlijke verhaal kunnen gebruiken in presentaties op het podium. Pioniers die voorop lopen, hun visie willen delen en doorgeven. Kortom het zijn mensen met een unieke verhaal die met passie hun waarom op een krachtige manier willen communiceren via Soulstorytelling.

Start nu met het vertellen van jouw unieke verhaal

Buitenkant en binnenkant verhalen

Ik heb 15 jaar business to business films gemaakt en vond het een voorrecht om zoveel mensen voor de camera te krijgen. Ik werd echter steeds meer geraakt door het persoonlijke verhaal en steeds minder door het business verhaal. Daarom ging ik op reis naar Nepal, maakte een documentaire over geluk bij straat- en weeskinderen en schreef drie boeken waarin het persoonlijke verhaal centraal staat. Kinderboek Gina en de rode vogel in 2012, Moeders & Dochters in 2014 en Een reis over de wereld in 9 verhalen in 2018. Voor Moeders & Dochters interviewde ik meer dan 30 vrouwen over hun moeder-dochterrelatie. Het was de start van Soulstories en de Soulstorytelling methode.  Momenteel schrijf ik een boek over de kracht van het persoonlijke verhaal en werk ik aan Wanderlust. Een theatervoorstelling over het zoeken naar eigenheid en het leven van je unieke verhaal.

“Je eigen legende waarmaken is de enige verplichting van de mens.
Als je echt iets wilt, spant het hele universum samen om ervoor te zorgen
dat je je droom verwezenlijkt.”

Uit De Alchemist van Paulo Coelho.

Contact

Wil je meer weten of kennismaken?
Ik ontmoet je graag in een persoonlijk gesprek.

Bel me op 06 – 533 211 31