Bel mij op 06 – 533 211 31

Altijd onderweg

  • On 19 juni 2017
  • 0 Comments

IMG_8841Ik ken het zo goed. Onderweg zijn, de nieuwste trainingen volgen. Webinar hier, Facebook live daar. Altijd alert, de reiziger, de gids, de zigeunerin in mij moet steeds maar weer nieuwe projecten bouwen, ontdekken, maken, leren en (onder)weg zijn. Gelukkiger onderweg dan thuis. Thuis (en hier bedoel ik in mijn huis) was ik vaak zoekende, kwam ik wel tot veel ideeën, startte nieuwe projecten op, maar pakte niet altijd door. Er was iets in mij dat steeds maar weer iets nieuws moest doen en uitproberen. Er was altijd iets beters, mooiers dan er was. Ik had daar vrede mee, zo kende ik mezelf. Ik was nu eenmaal een OPSTARTER.

Maar het was ook energie vretend en onrustig. Vooral voor mezelf. Het was nooit genoeg. Het was eigenlijk nooit HET. Want daar was ik diep vanbinnen wel naar op zoek…
Toen ik in maart en april in Portugal was voor een Storytelling congres voelde ik die onrust niet. Ik voelde me blij, opgewekt en kreeg veel energie van de natuur. De natuur met haar diep zoete geuren, de eeuwenoude bomen, de historische gebouwen én de oceaan verleiden me en brachten me van een DOE stand naar een ONTVANG stand. Ik kon gewoon op een bankje zitten en uren naar de oceaan kijken. Zonder plan. Zonder agenda. Toen ik strandfoto’s op Facebook plaatste kreeg ik van allerlei mensen berichtjes: ik keek zo blij, wat was er gebeurd? Had ik eindelijk DIE MOOIE MAN ontmoet? Ik kwam toch wel terug?

 

IMG_8721Ik glimlachte en voelde niet echt de behoefte om antwoord te geven. De rust deed me goed. Het gejaag en de competitie die ik zo kon voelen en vooral zelf aanging in Nederland was daar gewoon afwezig. Stap voor stap kon ik mijzelf steeds helderder zien en begon me af te melden van allerlei nieuwsbrieven en Facebook groepen. Ik had niet nog een workshop nodig, ik hoefde niet meer mee te doen met de zoveelste Challenge om mezelf echt te leren kennen. Ik was klaar met al dat gesleutel aan mijzelf. Ik merkte dat de natuur, het buiten zijn, het eindeloos wandelen me goed deed. Heel erg goed. De natuur liet me inzien dat ik goed was zoals ik nu was. Met al mijn gedachten, plannen en ideeën. Aan de mensen van het congres kon ik mezelf laten zien hoe ik was. Ik voelde geen bewijsdrang en deed op geen enkele manier mijn best. Ik was er. Ik was 100% aanwezig. Ik voelde me een boom, met hele diepe wortels in de grond en die af en toe een beetje meebewoog in de wind. De wereld vol Facebook verhalen ging gewoon aan me voorbij.

Toen ik weer in Nederland terugkwam, was het in het begin niet gemakkelijk om die rust bij me te houden en me niets aan te trekken van de negatieve energieën in de wereld. Ik vond het een klus om me niet te laten beïnvloeden door alle programma’s die andere ondernemers aanboden. De een nog mooier dan de ander. Challenges in binnen- en buitenland, en nieuwe programma’s. Sjok, ook in Portugal!
Ik was opnieuw in de valkuil gestapt, ging me vergelijken met andere ondernemers en werd tureluurs van de stem in mijn hoofd die maar bleef rondzeuren. “Je bent te laat Linde, je bent te laat!” “Iemand anders is je voor geweest!”

Ik had moeite om mijn ware zelf zonder oordelen te zien. Ik vond het een klus om mijn eigenheid en mijn energie bij me te houden. Ik merkte hoe ik kon leeglopen op sommige werkplekken, in verschillende groepen en in contact met bepaalde mensen. Steeds vaker werden al die verhalen me teveel en moest ik naderhand bijkomen. In de natuur en bij mezelf.  Ik begon meer in de natuur te wandelen en merkte dat ik het heerlijk vond om contact te maken met oude bomen. Daar praatte ik mee en als ik daar in stilte bij was, voelde ik de machtig krachtige energie van  de boom. Ik laadde mezelf direct op. Ik ging ook een experiment aan. Ik maakte contact met de natuur in Portugal. Ik sloot mijn ogen en dacht aan een grote boom in een van de paleistuinen die indruk had gemaakt. In gedachten voelde ik de bast van de boom en voelde ineens de energie van die boom. Mega sterk en krachtig. Ik voelde direct dat ik meer kon aarden en rustiger werd in mijn lichaam en geest. Ik begon daar bewust op in te tunen en begon mijn dag met dit ritueel. Dat was en is nog steeds geweldig!

IMG_9509Op een avond las ik een blog van een vrouw die haar eigen pipowagen had gebouwd. Ze woonde op een camping tussen Eindhoven en Tilburg waar nog meer woonwagens stonden. Alles in mij kwam in actie. Daar moest ik heen, ik moest haar spreken. Nu moet je weten dat ik al 10 jaar droom van het wonen in een pipowagen, maar echt actie daarop nemen deed ik niet. Ik wilde mijn droom om in een pipowagen te wonen ontmantelen en onder ogen komen of dit nu echt iets was wat ik moest verwezenlijken. Ik  had een superdag met Alowieke. Wat een gepassioneerde vrouw is dat. Wat kan zij genieten van de rijkdom van de eenvoud! De omgeving stond echter vol met varkensstallen en s’ nachts rook ik de dood over de velden. Ik wilde weg en voelde me vies. In Eindhoven werd ik eindelijk wat rustiger en kon mezelf in de spiegel aankijken en zeggen dat ik klaar was met leven op de vierkante millimeter. Met een leven waarin ik steeds zo kon afzien en met weinig genoegen nam. Het was een keerpunt, waarin ik besloot te kiezen voor OVERVLOED in plaats van tekort. Het leven in een pipowagen was van de baan en gek genoeg voelde ik geen verdriet, maar ruimte en vrijheid. In combinatie met elke dag vroeg opstaan, yoga oefeningen en het intunen op de energie van de natuur, voelde ik me sterker en sterker worden. En toen gebeurde er weer iets.

Via een vriendin van me kreeg ik de tip om een webinar te bij te wonen van Marieke Zwinkels. Iets in mij voelde dat dit belangrijk voor me zou zijn. Dus ik luisterde. Ik zat op het tijdstip van uitzending in de trein en werd compleet meegenomen in haar verhaal. Haar nuchtere manier van praten in combinatie met de wijsheid die ze deelde. Deze wijsheid kende ik, dit resoneerde, dit was heel erg goed voor me.
Instantly besloot ik dat ik alleen nog maar wilde kiezen voor een LICHT leven en voor de blijheid en de energie die ik daardoor voel en ontvang. Ik was klaar met het ploeteren voor opdrachten, het buffelen voor werk. Ik hoefde niet meer af te zien. Te boeten voor mijn manier van leven, voor mijn visie, voor mijn waarheid. Ik koos voor 100% AANWEZIG zijn.

IMG_9854Twee weken geleden was ik aan het hardlopen in het Genneper Park in Eindhoven. De velden stonden vol korenbloemen, klaprozen en de Linden geurden onuitputtelijk. Ineens gebeurde het, ik voelde me thuiskomen. Daar! In Eindhoven. Een enorme rust kwam bij me en ik kon niet stoppen met glimlachen. Ik hoefde er niets voor te doen, het was er ineens en het is er nog steeds, dat THUISGEVOEL.
Ik ben er zo dankbaar voor! Ik borrel en bruis weer. Er valt van alles op zijn plek. Ik maak me niet meer druk om mijn inkomen. Ik ben gewoon 100% mezelf en aanwezig. En vanuit deze flow is een vertel- en schrijfworkshop ontstaan in Sintra (Portugal). Waar ook jij kunt ervaren wat er met je gebeurt als je contact maakt met de eeuwenoude energie van de natuur. Als je door de paleistuinen dwaalt en van daaruit woorden krijgt die je op kunt schrijven en kunt vertellen. Ik wil je laten ervaren wat er gebeurt als helemaal AANWEZIG bent en als je van daaruit gaat schrijven en vertellen. Dan ben je 100% BE YOU Ti FUL!

IMG_8875Ik kijk ernaar uit om jou en de andere gasten te verwelkomen bij de eerste vertel- en schrijf retreat in het magische Sintra. Ik neem je mee naar inspirerende paleizen, tuinen met oeroude bomen en stille schrijfplekken. Jij hoeft zelf helemaal niets te regelen. Onze basis is een prachtig huis in Sintra en onze kok Matilde zorgt voor drie heerlijke vegetarische maaltijden per dag. Je hebt een eigen luxe kamer waar je helemaal tot jezelf kunt komen en elke dag krijg je een inspirerende workshop die je uitdaagt op een andere manier naar jezelf, naar je verhaal en naar je teksten te kijken. Na deze zes dagen weet je welk verhaal je wilt vertellen en hebt daar al de nodige teksten voor geschreven.

Tijdens deze dagen word je niet afgeleid door social media of de dagelijkse verplichtingen die je thuis en/of als ondernemer hebt.
Deze vertel- en schrijf retreat is een cadeau aan jezelf en zal je veel helderheid, focus en handvatten geven.

De eerste retreat is van 24 – 29 september 2017 en de tweede mogelijkheid is volgend jaar: 11 – 16 maart 2018.

Voor de retreat betaal je € 997,- exclusief 21% BTW en exclusief vlucht naar Lissabon.  Check ryanair.com en transavia.com voor voordelige vluchten. Vanaf de luchthaven in Lissabon kunnen wij je komen ophalen of je neemt de metro en de trein naar Sintra voor nog geen € 6,-.

live your legend writing retreat photo 3De komende periode zal ik regelmatig filmpjes maken op de plekken die we in september gaan bezoeken. Ik zal korte oefeningen geven zodat je al in de stemming komt van de retreat. Ik werk met een kleine groep van maximaal 8 deelnemers zodat je veel persoonlijke aandacht en begeleiding krijgt in jouw schrijf en vertelproces. In de retreat gaat het om het aangaan van het proces. De vorm waarin je je teksten en verhaal verwerkt is van ondergeschikt belang.
Het is learning by doing en dat begint bij het nemen van de eerste stap.

Doen dus.

Ik kijk er naar uit je te verwelkomen in Sintra en vertel je graag meer over de retreat in een persoonlijk gesprek via Skype. Stuur een mail naar info@lindetenbroek.nl of bel me op 0653321131.

Have a be you ti ful day!

Linde ten Broek

 1

0 Comments